Väliaikatietoa koronatilanteesta Etelä-Savossa ja Pertunmaalla

Ma 10.01.2022 12:40

Kategoria: Korona

Viikonlopun aikana on uutisoitu paljon ja välillä ristiriitaisesti koronatilanteesta.

Etelä-Savon valmiusfoorumissa todettiin hetki sitten, että aikaisemmin sovitut rajoitukset pysyvät voimassa ja mahdolliset uudet rajoitustoimenpiteet päätetään Itä-Suomen aluehallintovirastossa viimeistään 12.1.22.

Voimassa olevat rajoitukset:

-kaikki yleisötilaisuudet ovat tauolla, lukuun ottamatta alle 50 hengen tilaisuuksia, joissa osanottajilla on merkityt istuinpaikat

-aikuisten liikunta- ja harrastustoiminta on tauolla. Lasten ja nuorten harrastus- ja liikuntatoimintaa voidaan terveysturvallisesti toteuttaa

-Kisarannan kuntosali on toistaiseksi auki ja yksilöliikunta kuten tennis- tai sulkapallo on salissa mahdollista. Luotetaan siihen, että jokainen välttää ruuhkaa ja jokainen huolehtii käsihygieniasta sekä turvaväleistä.

Muuta huomioitavaa:

-Mikkelin seudun kirjastot ovat toistaiseksi auki.

-Itä-Hämeen kansalaisopiston toiminnan aloitusta on siirretty viikolla. Ellei toisin rajoiteta, toiminta alkaa 17.1.22

-Aluevaalit pidetään terveysturvallisesti. Ennakkoäänestys 12-18.1.22 ja varsinainen äänestyspäivä 23.1.22 Toivottavasti jokainen käyttää kansalaisoikeuttaan.

Hienoa on, että koulu pääsi alkamaan lähiopetuksessa. Mahdollisesta lasten ja nuorten pikatestauksesta kaksi kertaa viikossa ei kenelläkään viranomaisella ole tietoa. Pikatestauksen hyödyistä ollaan todella erimielisiä.

Ollaan rauhallisia, huolehditaan jokainen terveysturvallisesta toiminnasta ja välitetään toisistamme.

Leena Ruotsalainen
Pertunmaan kunnanjohtaja
040 821 4590
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi
Pertuntie 14, 19430 Pertunmaa

Koronavirus