Vaihtuvat näyttelyt

Pertunmaan kunnantalolla, sekä museolla järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä. Tutustu näyttelyohjelmaan. Näyttelyt ovat maksuttomia.


NÄYTTELYKALENTERI 2021

8.1.-4.2.2021

  • Linnanjuhlat - näyttely: Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotot peruuntuessa moni kotimainen pukusuunnittelija ja ompelija jäi tyhjän päälle. Pukusuunnittelija Aurora Raiskinen ja Suvi Leinonen loivat idean minikokoisista linnanjuhlista. Mukaan lähti joukko pukusuunnittelijoita, joiden pukuja nähdään usein linnanjuhlissa: Aurora Raiskinen, Heidi Tuisku, Suvi Leinonen, Saara Kuusjärvi, Terhi Läfman, Kisu Korsi, Fanni Niemelä, Aki Orakas ja Irina Kutuzova.  Näyttelyssä nähdään linnanjuhlat pienoiskoossa. Nukkein ihanat juhlat nousivatkin someilmiöksi ja nukkejuhlia seurasi 20000 ihmistä. Tähän uniikkiin näyttelyyn voi tutustua Pertunmaan kunnantalolla. 
  • Suomalainen Ruisleipä nyt ja ennen - näyttely: Kunnantalon toisella puolella näyttelytilaa on esillä maatalousmuseo Sarkan tuottama ruisleivän historiaa ja vaiheita esittelevä näyttely.                                                                                                    

8.2.-11.3.2021 
Jaana Pystynen: Elämän mittainen rakkaus  

Jaanalle taide on ollut terapiaa. Maalamisesta on tullut rakas harrastus. Hän aloitti maalamisen pitkän tauon jälkeen kun perheessä oli surua. Maalaminen auttoi pukemaan tunteita kuviksi ja siitä tämä näyttelykin syntyi. Jaana omistaa tämän taidenäyttelyn kaikille omaishoitajille ja hoidettaville. Erityisesti omalle isälle joka toimi äidin omaishoitajana.

 Tervetuloa

4.5. - 4.6.2021
Milja Talvikin näyttely "Valon kutsu"

Milja Talvikki Nikamaa on Mikkeliläislähtöinen itseoppinut taiteilija Lemiltä. Vuodesta 2011 alkaen monia näyttelyitä pitänyt ITE-taiteilija on aiemmin luonut sekatekniikka- ja kudontateoksien kautta taidetta myös lapsille, kunnes kesällä 2019 alkoi maalata intuitiivisia tauluja valosta.Värikkäät maalaukset välittävät katsojalleen korkeinta ja puhtainta rakkauden valoa, iloa ja rakkautta. Niiden kautta voit matkata arjen harmaudesta unenomaiseen toiseen todellisuuteen, jossa kaikki on mahdollista. Näyttelyssä on esillä myös valoisaa valokuvataidetta, sekä joitakin roombox-pienoishuoneita.

Irina Gedike: Jättikukat
Irina Gedike on Kouvolalainen taiteilija ja somistaja. Hän valmistaa upeita jättikukkasomisteita erilaisista materiaaleista käyttäen valmistuksessa monipuolisesti erilaisia tekniikoita. Näyttelyssä on esillä upeita kukkateoksia.

7.6.-31.7.2021
Talvikin käsityönäyttely

3.8.-29.8.2021
Kuvataiteilija Lilli Rautavaaran Maailman laidalla

3.9.-14.10.2021
Taiteilija Timo Röngän maisemakuvia -näyttely

Näyttelyt ovat maksuttomia. Tervetuloa tutustumaan !

Näyttelyt ovat avoinna kunnantalon/museon aukioloaikoina, riippuen näyttelypaikasta. Näyttelyaikatauluihin voi tulla muutoksia koronaepidemiasta johtuen. Aikataulua päivitetään ajantasaisesti.


Kunnantalon näyttelytila on maksuton taidenäyttelytila.
Edistämme yhdenvertaista osallisuutta ja toimijuutta, mahdollistaen näyttelytoimintaa ammattitaiteilijoille ja harrastajille.

Jos olet kiinnostunut oman taidenäyttelyn järjestämisestä ota yhteyttä kunnan kulttuuritoimeen, Satu Liikkanen 040 712 0401, kulttuuritoimisto@pertunmaa.fi

Kaikenikäiset eteläsavolaiset pääsevät osallisiksi taiteesta ja kulttuurista – kokijoina ja tekijöinä – riippumatta asuinpaikasta, toimintakyvystä tai kulttuuritaustasta.

  • Kannustamme jokaista osallistumaan ja madallamme taiteeseen ja kulttuuriin osallistumisen sosiaalisia, taloudellisia ja maantieteellisiä esteitä.
  • Luomme kunnissa riittävät resurssit kaikenikäisten omaehtoiselle taide- ja kulttuuritoiminnalle useamman tahon yhteistyössä.
  • Huolehdimme taide- ja kulttuuriympäristöjen saavutettavuudesta ja esteettömyydestä.

Tutustu Etelä-Savon kulttuurisuunnitelmaan!

Etela-Savon kulttuurihyvinvointisuunnitelma 2019-2021 tiivistelma (pdf)

Kulttuuriasiat
Satumatka productions
Satu Liikkanen
040 7120401
kulttuuritoimisto@pertunmaa.fi