Vaihtuvat näyttelyt

Pertunmaan kunnantalolla, sekä museolla järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä. Tutustu näyttelyohjelmaan kunnan tapahtumakalenterista. Näyttelyt ovat maksuttomia.

TULOSSA syksyllä 2022

3.8.-10.9. Jaana Pystynen: Luonnon taika, kuvataidenäyttely Taulujen aiheet tulevat luonnosta, metsästä ja metsän eläimistä. Taulujen myynnistä 10% menee Pertunmaan kotihoidon hoitajien virkistymiseen. Näyttely on suunnattu kaikenikäisille.

14.9.-25.10. Kiekuva - Lasten kansainvälinen taidenäyttely 

Kiekuva kiertuenäyttely kutsuu kuvien äärelle katsomaan, kokemaan ja tekemään. Varhaiskasvatuksen, koulujen ja kirjastojen tiloihin soveltuva näyttely voidaan pystyttää helposti monenlaisiin paikkoihin. Esillä olevat 10 kansainvälistä teosta ovat 4–13-vuotiaiden tekemiä. Näyttely tuo tunnelmia eri maista leikkien, laulujen ja tehtävien kautta. Kierroksen aikana lapset saavat tietoa muista kulttuureista. Apuna voi käyttää leikkikortteja, kirjoja, pelejä ja muuta kokonaisuuteen kuuluvaa materiaalia.

Toiminta rikastuttaa yhteisöjen arkea, tuottaa iloa ja edistää lasten kulttuurista osaamista sekä hyviä vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Hyvinkään kaupungin Kiekuva kieli- ja kulttuuritietoisuus varhaiskasvatuksessa -hankkeen kanssa.                                            

29.10.-29.11.2022 Maria Vauhkonen: Saimaanpalvojat, valokuvanäyttely "Saimaanpalvojat on ylistys Saimaan syleilevälle auringonpaisteelle, lempeälle kesätuulelle, auringossa timanttien lailla kimmeltävälle vedelle, jylhille rantakalliolle, lukemattomille saarille, salaisille hiekkarannoille, loputtomalle kesälle."

 3.-31.12.2022 Pertunmaan lasten taidenäyttely - Jouluteema


Kunnantalon näyttelytila on maksuton taidenäyttelytila.
Edistämme yhdenvertaista osallisuutta ja toimijuutta, mahdollistaen näyttelytoimintaa ammattitaiteilijoille ja harrastajille.

Jos olet kiinnostunut oman taidenäyttelyn järjestämisestä ota yhteyttä kunnan kulttuuritoimeen, Satu Liikkanen 040 712 0401, kulttuuritoimisto@pertunmaa.fi

Kaikenikäiset eteläsavolaiset pääsevät osallisiksi taiteesta ja kulttuurista – kokijoina ja tekijöinä – riippumatta asuinpaikasta, toimintakyvystä tai kulttuuritaustasta.

  • Kannustamme jokaista osallistumaan ja madallamme taiteeseen ja kulttuuriin osallistumisen sosiaalisia, taloudellisia ja maantieteellisiä esteitä.
  • Luomme kunnissa riittävät resurssit kaikenikäisten omaehtoiselle taide- ja kulttuuritoiminnalle useamman tahon yhteistyössä.
  • Huolehdimme taide- ja kulttuuriympäristöjen saavutettavuudesta ja esteettömyydestä.

Tutustu Etelä-Savon kulttuurisuunnitelmaan!

Etela-Savon kulttuurihyvinvointisuunnitelma 2019-2021 tiivistelma (pdf)

Kulttuuriasiat
Satumatka productions
Satu Liikkanen
040 7120401
kulttuuritoimisto@pertunmaa.fi