Ruokapalvelut

Ruokapalveluissa tuotetaan noin 350 ateriaa päivässä. Tuotanto on keskitetty keskuskeittiöön joka toimii Rinnehovin kiinteistössä. Käytämme ruoanvalmistuksessa mahdollisimman paljon suomalaisia elintarvikkeita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Ruoanvalmistuksessa käyttämämme liha on 100 % suomalaista lihaa. Valmistuksessa noudatetaan voimassa olevia suosituksia sekä asiakaskunnan toiveita.

Yhtenäiskoulussa ja varhaiskasvatuksessa tarjotaan terveydellisiin tai vakaumuksellisiin syihin perustuvia erityisruokavalioita. Erityisruokavalion tarve arvioidaan kouluterveydenhoitajan vastaanotolla yhdessä huoltajan kanssa terveystarkastuksessa tai erityisruokavalio tarpeen ilmaantuessa. Kouluterveydenhoitaja täyttää perheen kanssa yhdessä erityisruokavalioilmoituksen, jonka kouluterveydenhoitaja toimittaa ruokapalvelukeskuksen keittiölle. Vakaumukselliseen syyhyn perustuvaan erityisruokavalioon ei tarvita erillistä todistusta. Vanhempien ilmoitus ruokapalveluihin riittää

Yleisimmät erityisruokavaliot ovat laktoositon, maidoton ja keliakia ja erilaiset ruoka-aineallergiat. Kasvisruuan tarjoamme ns. lakto-ovo-vegetaarisena eli se sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi myös maitotaloustuotteita ja kananmunaa. Erityisruokavaliomuutoksista on syytä ilmoittaa heti ruokapalvelukeskukseen.

 

Päiväkotiruokailu

Päiväkotiruokailun tavoitteena on tukea pienen lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana ja ohjaa lasta terveellisiin ruokailutottumuksiin. Lapsi oppii myös hyvät ruokailutavat päiväkodin yhteisissä ruokailuhetkissä.

Päiväkotilounas sisältää pääruuan lisukkeineen, salaatin tai raasteen, salaatinkastikkeen, ruokaleivät ja -juomat.

 

Kouluruokailu

Kouluruokailun tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Monipuolinen ateria ylläpitää vireystasoa koulupäivän aikana ja ohjaa terveyttä edistäviin ruokatottumuksiin. Ruokailutilanne tarjoaa myös tilaisuuden hyvien ruokailutapojen oppimiseen.

Kouluruoka tyydyttää noin kolmasosan päivittäisestä energiatarpeesta. Siksi on tärkeää että kotona huolehditaan lopusta energiansaannista.

Koululounas sisältää pääruuan lisukkeineen, salaatin tai raasteen, salaatinkastikkeen, näkkileipää (pehmeää leipää kerran viikossa) ja ruokajuomat.

 

Oiva-valvontajärjestelmä

Oiva on Eviran valvontajärjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan verkossa sähköisinä Oiva-raportteina. Raporteissa arvioidaan hymynaamoilla yritysten elintarviketurvallisuutta. Oivan hymyillessä asiat ovat kuluttajan kannalta kohdallaan.

 


Oiva-hymy kertoo elintarviketurvallisuudesta yksiköissämme.