Satuviikkoa vietetään Pertunmaalla 12.–18.10.2020

Ke 30.09.2020 21:00

Kategoria: Sivistys

Saako satu sisään tulla?

Pertunmaalla valmistaudutaan pian Satuviikon viettoon. Viikon aikana koetaan monenlaista sadun ja teatterin taikaa, niin esitysten kuin näyttelyjenkin muodossa. 

Kunnantalon näyttelytilan valtaa uusi kulttuurikeskus Verson tuottama toiminnallinen näyttely. Lasten kehittämä teknistaiteellinen näyttely kutsuu mielikuvituksellisella kierteellä kokeilemaan tulevaisuuden energiaratkaisuja käytännössä.

Peruveden Peikot satuilevat satuviikolla Pertunmaan kunnan nettisivuilla. Peikkojen digisatuja julkaistaan neljä kertaa viikon aikana ja satuviikon aamut voikin aloittaa vaikkapa satua kuuntelemalla. Yllätykseksi peikkoroolien takaa saattaa löytyä tuttuja henkilöitä, mutta arvattavaksi jää keitä peikot ovatkaan. Sen verran paljastetaan, että sadut ovat Pertunmaalta kotoisin olevan satukirjailija Maila Paloniemen ihastuttavia tarinoita Kultainen Omena - satukirjasta vuodelta 1948.

Peppi Pitkätossu-teema näkyy Pertunmaan kirjastossa koko satuviikon, sillä Peppi viettää tänä vuonna 75-vuotis syntymäpäivää. Kirjastoon onkin koottu tuttuja Peppi- kirjoja näyttelyksi.

Valo, tuli ja taika lumoaa Satuviikon päätapahtumassa perjantai-iltana16.10. klo 18-20, jolloin luvassa muun muassa valo- ja tulitaidetta, Humppapallon karvamatojen metsästystä ja MLL paikallisyhdistyksen letunmyyntipiste. Tapahtumassa on avoinna myös kunnantalon näyttelytila ja kirjasto.

Yllätyksellinen ja värikäs satuviikko kutsuu kaikenikäisiä iloisten ohjelmien pariin.
Tutustu monipuoliseen ohjelmaan tästä>>

Satuviikko