Pertunmaan kunnan koronarajoitukset 22.2.2021 saakka

To 21.01.2021 09:00

Kategoria: Korona

Lasten ja nuorten harrastustoiminta ja liikunnan harrastaminen kaiken ikäisille kunnan sisätiloissa on sallittu rajoitusten ja ohjeiden mukaisesti

Etelä-Savon on siirrytty kiihtymisvaiheesta perusvaiheeseen. Edelleen jokaisen on syytä olla tarkkana ja huolehdittava hygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä.

1. Kunta ei järjestä yleisötilaisuuksia rajoitusten aikana

Jokituvan kahvilapiste on suljettu rajoitusten ajaksi.

Nuorisotilojen kävijämäärä rajoitetaan 20 henkilöön. Turvavälit on säilytettävä ja yli 15 vuotiaat käytettävät kasvomaskia.

Kunnantalo on auki normaalisti klo 9-15, mutta toivottavaa on, että asiointi siirretään myöhempään ajankohtaan jos se suinkin on mahdollista. Kävijöiden tulee käyttää kasvomaskia.

2. Yleisötilaisuuksia suositellaan vältettäväksi

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 20.1.2021 tehnyt päätöksen, jonka mukaan kaikki yli kahdenkymmenen (20) hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Päätös on voimassa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella eli Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntien kunnissa. Määräys on voimassa ajalla 23.1.2021 - 22.2.2021.

Tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää huomioidan alla olevat rajoitukset:

  • osallistujien määrä rajoitetaan korkeintaan 20 henkilöön
  • osallistujat käyttävät maskeja koko tilaisuuden ajan
  • tilaisuudessa huomioidaan turvavälit
  • ruoka- ja juomatarjoilua ei järjestetä

3. Kouluun ei oteta ulkopuolisia vierailijoita.

4. Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta turvataan huomioiden turvallisuusohjeet.

5. Liikunnan harrastaminen kaiken ikäisille on mahdollista myös kunnan sisäliikuntatiloissa 25.1.2021 alkaen. Käyttäjien on huomioitava voimassa oleva hygieniasuositukset, noudatettava tilaan asetettua enimmäisosallistujamäärää sekä huolehdittava turvaväleistä. Pääsääntöisesti on voimassa, ettei samassa tilassa saa olla enempää kuin 20 henkeä kerrallaan. Mikäli tilaan on määritelty tätä pienempi henkilömäärä, on sitä ehdottomasti noudatettava.

Kunnan yhteyshenkilöt: liikunta- ja hyvinvointiohjaaja Heidi Mutkala 040 648 2125 ja vapaa-aikasihteeri Sami Paavilainen 050 389 5534.

6. Hiihtoladuilla ja luistelukentällä on pidettävä turvavälit. Käyttäjien vastuulla on ohjeiden huolehtimnen.

7. Essoten tiedote löytyy linkistä https://www.essote.fi/essoten-alueen-ohjeistus-koronapandemian-perusvaiheessa-20-1-2021-lahtien/ 

Pertunmaan kunta toivoo, että asukkaat, yhdistykset ja muut yhteisöt noudattavat rajoituksia.

Teemme tämän yhteiseksi hyväksi. Pidetään huoli hygieniasta sekä turvaväleistä ja käytetään kasvomaskia.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen
040 821 4510
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi

Koronavirus