Pertunmaan kunnan kevät ja kesä 2020

Ma 11.05.2020 21:34

Kategoria:

Yhtenäiskoulun perusopetus siirtyy lähiopetukseen 14.5.2020. Etäopetus ja kouluruokailujakelu päättyvät. Varhaiskasvatus jatkaa toimintaansa. Perheitä tiedotetaan koulun, iltapäiväkerhon ja varhaiskasvatuksen toiminnan järjestelyjen yksityiskohdista Wilman kautta.

Kunnantalo on auki 14.5.2020 lukien maanantaista perjantaihin klo 9-15. Toukokuun aikana yli 10 hengen tilaisuuksia ei voi järjestää. Kirjaston varausten noutopalvelu on alkanut 11.5. Varsinainen kirjastotoiminta alkaa rajoitusten puitteissa 1.6.2020.  Kisarannan kuntosali avataan 1.6. Tenniskenttä on jo käytössä.

Kesä-heinäkuussa järjestetään lapsille, nuorille ja lapsiperheille erilaista pienryhmä ym. toimintaa kulttuurissa, nuorisotyössä ja liikunnassa. Nuorisotila PNT avautuu 1.6. Urheilukentällä ja Kisarannan puistossa järjestetään erilaisia jumppia.

Vanha-Rantalan talomuseo on auki 27.6.–8.8 tiistaista lauantaihin klo 10–16. Museoon avataan näyttely jossa siirrytään 150 vuotta taaksepäin sekä järjestetään joka parillisen viikon lauantaina elämyspihatoimintaa lapsille ja lapsiperheille. Lapsille ja nuorille järjestetään kaksi taideleiriä viikolla 26 Kuortin kylätalolla ja kirkonkylän koululla. Kunnantalolla avataan karhuista kertova itetaidenäyttely 22.5–27.6.

Pertuntorin välitori alkaa 6.6. ja toimii joka lauantai. Pertun päivät ja juhannusjuhlat on peruttu. Pertun pyrähdys – liikuntatapahtuma järjestetään 28.6.

Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmissä olevilla on mahdollisuus kutsua kunnanjohtaja pihakahville. Kunnanjohtaja tuo kahvin ja pullan. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmissä olevia on kaupassakäyntiringissä 47. Kaupassakäyntiapua jatketaan kesäkuukausien ajan.  Asukkaiden ja vapaa-ajanasukkaiden on mahdollisuus varata kasvimaapalsta ns. Aarimaalta Honkaniementien uimarannan läheisyydestä.

Vapaa-ajan asunnosta vakituiseksi asunnoksi – hanke siirtyy toiseen vaiheeseen Mökistä kodiksi.

Yksinyrittäjien tuen haku jatkuu 30.8. saakka.

Kesän tapahtumien yksityiskohdista markkinoidaan ja viestitellään eri keinoin. Ole kuulolla!

Kaikkien tapahtumien ja tilaisuuksien järjestelyissä huolehditaan turvaväleistä, hygieniasta ja muista rajoituksista. 

Nautitaan kesästä kaikesta huolimatta!
Ystävällisin terveisin kunnanjohtaja Leena
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi
040 821 4590

Kesälaiturilla Pertunmaalla