Mielipidekysely Kuortin markkinointi-ilmeen kehittämiseksi - tulokset

Ma 13.03.2023 20:20

Kategoria:

Suuri kiitos kaikille 183 vastaajalle.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Aleksandr Matveychukin suunnittelemista logosta ja markkinointi-ilmeen kolmesta vaihtoehdosta valikoitui vastausten perusteella vaihtoehto 3. Vaihtoehto 3 sai lähes 42 % äänistä, vaihtoehto 2 lähes 33 % ja vaihtoehto 1 26 %.


Klikkaa suuremmaksi >>

Tällä hetkellä Kuortin hankkeen slogan on Kuortti – portti Pertunmaalle ja Etelä-Savoon. Vastaajista pyydettiin valitsemaan sopivin vaihtoehto sloganin jatkeeksi. 1. Etelä-Savoon, 2. Järvi-Suomeen, 3. Saimaalle tai 4. Itä-Suomeen.

Eniten ääniä saivat Etelä-Savoon (52 %), Järvi-Suomeen (43 %), Saimaalle alle prosentin ja Itä-Suomeen reilu 4 %. Kaksi vastaajista ehdotti: Kuortti – portti Pertunmaalle ja loma-Suomeen sekä Kuortti ja Pertunmaa ovat portteja sydämeen.

Hankkeen ohjausryhmässä käytiin vilkas keskustelu jatkosloganista. Keskustelussa päädyttiin Kuortti – portti Pertunmaalle ja Järvi-Suomeen. Perusteluina esitettiin Kuortin asemaa porttina laajempaan kokonaisuuteen kuin vain yhteen maakuntaan. Pertunmaa on mukana 26 kunnan, maakunnan ja yhteistyökumppanin Viitoskäytävä-hankkeessa. Yhteistä viitostietä on 900 km. Jokainen kunta ja maakunta ovat riippuvaisia koko alueen kehittämisestä. Vesi ja vesistöt ovat merkittävä osa Järvi-Suomea. Sloganvalinnalla Järvi-Suomeen haluttiin korostaa alueen merkitystä järvien, metsien ja luonnon kokonaisuudessa.

”Kuortista alkaa tosiaan ihana Järvi-Suomi ja ihanat maaseudut, kaupungit jäävät taakse, loma voi alkaa … Maaseudulla osataan monipuolisesti kaikkea – pitää olla ylpeä siitä ja arvostaa itseään. Luonto on parasta”, yksi vastaajaa kuvailee avoimissa vastauksissa.

Avoimia vastauksia oli 77.

Vastauksissa ehdotettiin mm. majoitusta, riippumattoja, opasteita, kauppoja, tapahtumia lapsiperheille, itsepalvelupesula, kahvila, muovinkeräyspiste, tori, luontomatkailua, outlet-myymälöitä. Ehdottipa joku ”piikkimattoa moottoritielle, etteivät pääse ajamaan ohi”.

Useimmissa vastauksissa mainittiin alueen yleinen siistiminen. ”Rautakaupan ja Kuoman piha-alueet tällä hetkellä kuin kivimurskaamo” ja ”ABC:n ympäristö, joka nykyisin kai mielletään Kuortin keskustaksi on järkyttävän ruma”.  Aikanaan rakennettu punainen aita ja ”hirveät punaiset pallot” pois. ”Maisemasuunnittelua kiitos!”

Kuortin ja Pertunmaan markkinointi ja mainostaminen tulivat esiin avoimissa vastauksissa. ”Kuortissa on merkittävä palvelukeskittymä Pertunmaan ja myös ohiajavien näkökulmasta, jota ei ole tuotu esiin millään tavalla yhtenäisesti ja houkuttelevasti”. ”Mainonnassa pitäisi mielestäni korostaa Kuortin monipuolisia palveluja sekä harrastusmahdollisuuksia. Myös hyvin edulliset asunnot kannattaisi tuoda esiin”. ”Jonkinlaista mainostamista tänne Helsingin ja Uudenmaan suuntaa siitä, että Kuortti sekä Pertunmaa ovat ihania mökkipaikkoja”.

Vaihtoehdot Kuortin ilmeestä ja logosta saivat kritiikkiä: ”Nuo ilmeet ovat kaikki jotenkin pliisuja, jotain iskevämpää kaipaisi”. ”Nää kaikki on aika kamalia”.

Kuortti näyttäytyy eri ihmisille erilaisena: ”Kuortti on kuin oravanpesä, piilopaikka, hyggeilyn sydän. Siellä on iloisia ja lämpimiä ihmisiä, jotka ovat mutkattomia tekijöitä, avuliaita ja anteliaita. Kuorttiin tullessa sydämen täyttää aina odotus, lämpö, ilo ja rauha” tai ”Eiköhän se juna mennyt jo. Vuosia on toitotettu Kuortin kehittämisestä, mutta mitkään niistä eivät ole tuoneet lisää asukkaita/veronmaksajia”.

Avoimissa vastauksissa peräänkuulutettiin yhteistyötä, myönteisyyttä ja tukea yrityksille. Monissa vastauksissa kannustettiin kehittämistyöhön. Useissa vastauksissa korostui luonto ja maisemat sekä ehdotukset maisemoinnista:

”Kauniita istutuksia/ näyttävä taideteos ja hyvin hoidettuja alueita kauppa kiinteistöjen ympäristöön.”

”Pertunmaan kirkonkylän kautta kulkevan ”vanhan vitosen”, hienon maisemareitin hyödyntämistä ei pidä unohtaa. Rauhallinen tie, joka yhtyy 5-tiehen, mutta tarjoaa useita hienoja paikkoja ja maisemia matkan varrella. Moni hakee ”poikkeavia” reittejä etenkin lomamatkoillaan.”

Hankkeen materiaali löytyy kunnan verkkosivulta: www.pertunmaa.fi/kuortti-portti

 

Saa ottaa yhteyttä:

Kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen
040 821 4590
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi

Osa-aikainen projektityöntekijä Jukka Kuhanen
040 627 5609
jukka.kuhanen@pertunmaa.fi

Ohjausryhmän puheenjohtaja Annukka Räisänen
050 591 0813
annukka.raisanen@pertunmaa.fi

 

Kuortti