Linnan juhlat

Pe 8.01.2021 - To 4.02.2021
Kunnantalon näyttelytila, Pertuntie 14

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotot peruuntuessa moni kotimainen pukusuunnittelija ja ompelija jäi tyhjän päälle. Pukusuunnittelija Aurora Raiskinen ja Suvi Leinonen loivat idean minikokoisista linnan juhlista, jonka ympärille heidän lisäkseen moni muu suunnittelija lähti mukaan. Normaalina vuonna kaikkien heidän luomuksiaan on nähty Linnan juhlissa.

Tarkoituksena oli tuoda iloa ja hyvää mieltä vuoden synkimpään aikaan, ja samalla näyttää kuinka paljon kotimaista osaamista ja käsityötä juhlissa tavallisesti on. Itsenäisyyspäivä ei ole pukujuhla, mutta meille, jotka pukuja Suomessa teemme, se on myös tapa näyttää kunnioitusta ja arvostusta itsenäisyyttä kohtaan.

Nukkein linnan juhlat nousi someilmiöksi, jonka media noteeraus laajalti. Itsenäisyyspäivänä nukkejuhlia seurasi sosiaalisessa mediassa yli 20 000 ihmistä. Nyt nuket pukuineen saapuvat Pertunmaan kunnantalolle.Näyttelyssä on mukana pukuja seuraavilta pukusuunnittelijoilta: Aurora Raiskinen, Heidi Tuisku, Suvi Leinonen, Saara Kuusjärvi, Terhi Löfman, Kisu Korsi, Fanni Niemelä, Aki Orakas, Irina Kutuzova.

Maksuton näyttely on nähtävissä 8.1.-4.2.2021 kunnantalon aukioloaikoina
ma-pa 9-15 ja la 12-15.

Linnanjuhlat