Kuortti - Portti Pertunmaalle ja Etelä-Savoon

Oletko valmis lähtemään mukaan toimintasykkeeseen? Kuortti on Pertunmaan elinvoiman, yritysten ja ihmisten kohtaamisen keskus. Pertunmaan kunta on saanut Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämisrahaa kehittämissuunnitelmien rakentamiseen.

Onnistuisiko tuulivoima ja/tai aurinkosähköpuisto Kuorttiin? Löytyisikö uusia yrityksiä kaavoittamalla ja markkinoimalla? Osaisimmeko lisätä Kuortin alueen maisemointia ja viihtyvyyttä? Saisimmeko ohjattua Kuortin ABC:llä ja muissa liikkeissä kävijöitä vanhalle 5-tielle?

Tavoitteena on kehittää rahoituksella seuraavia osa-alueita:
1. Liikenne- ja kaavoitusjärjestelysuunnitelman laatiminen (sisältää tontit)
2. Kestäviä ja uusiutuvia energiamuotoja
3. Kuortin sisääntuloalueen maisemointi-, viihtyvyys- ja viitoitussuunnitelma
4. Vanhan 5-tien maaseutumatkailunkohteet ja alueen markkinointi

Hankkeelle perustetaan ohjausryhmä. Mukana on Pertunmaan yrittäjien, päätöksentekijöiden ja asukkaiden lisäksi Etelä-Savon maakuntaliitto, ELY-keskus, Etelä-Savon kauppakamari, Suur-Savon Sähkö ja monia muita toimijoita. Kuortti on portti Etelä-Savoon ja merkityksellinen koko maakunnalle.

Lähden mukaan!

Olisiko sinulla osaamista ja kiinnostusta edellä mainittuihin osa-alueisiin? Tavoitteena on perustaa pienet työryhmät, jotka laativat suunnitelmat kullekin osa-alueelle. Ilmoittaudu mukaan!

Hankkeen pohjatyötä tehdään viranhaltija- ja hanketyöntekijän työnä. Mukaan tarvitaan avarakatseisia ja ennakkoluulottomia henkilöitä. Älä siis epäröi. Lähde mukaan.

Osana hanketta on tarkoitus perustaa kesäajaksi Kuorttiin tiedotus- ja markkinointipiste joka on avoin kaikille kiinnostuneille asukkaista yrityksiin ja kaikki siitä väliltä.

Erillisenä kokeiluhankkeena on tarkoitus toteuttaa Kuortin kylätalolla Monitoimikeidas (työnimi). Tulossa on Pia Sundholmin taidenäyttely, taidekahvila, itsepalvelukeittiö, pihapicnic-alue ja parkkipaikkoja matkailuautoille. Avustusta haetaan ja ollaan luottavaisia.

Pertunmaalla on näytön paikka!

Lisätiedot
Kunnanjohtaja
Leena Ruotsalainen
040 821 4590
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi

Osa-aikainen projektityöntekijä
Jukka Kuhanen
jukka.kuhanen@pertunmaa.fi

Lataa kirje (pdf) >>