Kuortti - portti Pertunmaalle ja Etelä-Savoon

Kuortti – portti Pertunmaalle ja Etelä-Savoon – hanke sai Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämisrahan. Kuortti on Pertunmaan elinvoiman ja yritystoiminnan ehdoton keskus. Vitostien varrella Kuortti tarjoaa mainion näköalapaikan joka suuntaan. Logistinen sijainti on erinomainen. Lähdetään kehittämään aluetta yhdessä konkreettisilla teoilla ja ennakkoluulottomilla kokeiluilla.

Tule mukaan ja kerro ajatuksiasi vaikka ohjausryhmälle ja/tai työryhmän jäsenille. Hankkeen vastaava kunnanjohtaja ja projektityöntekijä ovat käytettävissä.

Kuortti-portti –verkkosivulle kootaan hankkeen aikana syntyvää materiaalia. Saa kurkkia!

Kuortti-terveisin

Leena Ruotsalainen, kunnanjohtaja
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi 
040 821 4590

Jukka Kuhanen, projektityöntekijä
jukka.kuhanen@pertunmaa.fi
040 627 5609


Klikkaa lisätietoa!

      


4.12.2022

Yrittäjien tapaaminen tapahtui 22.11.2022.
Asukkaiden tapaaminen tapahtui 29.11.2022.
Alla materiaalit sekä tapaamisesta laaditut muistiot:
Asukastapaamisen muistio (pdf)
Yrittäjätapaamisen muistio (pdf)
HAMA-hankkeen esittely (pdf)
Palvelumuotoilun projektin esitys (pdf)
Kuortti – portti Pertunmaalle ja Etelä-Savoon -hankeen esitys (pdf)


27.4.2022

Yrittäjien tapaaminen tapahtui 19.4.2022.
Alla presentaatio sekä tapaamisesta laadittu muistio:
Yrittäjätapaamisen presentaatio (pdf)
Yrittäjätapaamisen muistio (pdf)

Asukkaiden tapaaminen tapahtui 20.4.2022.
Alla presentaatio sekä tapaamisesta laadittu muistio:
Asukastapaamisen presentaatio (pdf)
Asukastapaamisen muistio (pdf)


25.3.2022

Kuortti – portti Pertunmaalle ja Etelä-Savoon ensimmäinen työryhmäkierros on käyty. Mahtava tunnelma. Kaikista työryhmistä on palaverimuistiot ja jokaisesta ryhmästä on nostettu TOP 5 –ehdotukset jatkotyöskentelyyn. Mikään ei ole kiveen hakattu. Ideat lentää, ajatukset elää ja jossain vaiheessa niistä jalostuu jotain parempaa ja upeampaa.

Tutustu palaverimuistioihin sekä TOP 5 –ehdotuksiin työryhmät-sivulla >>

Pertunmaan ja erityisesti Kuortin yrittäjien tapaaminen on Kuortin ABC:llä 19.4.22 klo 17.30. Kaikki kiinnostuneet mukaan! Tarjolla kahvia ja keksiä.

Pertunmaan ja erityisesti Kuortin asukkaiden tapaaminen on Kuortin kylätalolla (Vanhatie 100)  20.4.22 klo 17.40. Kaikki kiinnostuneet mukaan! Tarjolla kahvia ja keksiä.


5.1.2022

Oletko valmis lähtemään mukaan toimintasykkeeseen? Kuortti on Pertunmaan elinvoiman, yritysten ja ihmisten kohtaamisen keskus. Pertunmaan kunta on saanut Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämisrahaa kehittämissuunnitelmien rakentamiseen.

Onnistuisiko tuulivoima ja/tai aurinkosähköpuisto Kuorttiin? Löytyisikö uusia yrityksiä kaavoittamalla ja markkinoimalla? Osaisimmeko lisätä Kuortin alueen maisemointia ja viihtyvyyttä? Saisimmeko ohjattua Kuortin ABC:llä ja muissa liikkeissä kävijöitä vanhalle 5-tielle?

Tavoitteena on kehittää rahoituksella seuraavia osa-alueita:
1. Liikenne- ja kaavoitusjärjestelysuunnitelman laatiminen (sisältää tontit)
2. Kestäviä ja uusiutuvia energiamuotoja
3. Kuortin sisääntuloalueen maisemointi-, viihtyvyys- ja viitoitussuunnitelma
4. Vanhan 5-tien maaseutumatkailunkohteet ja alueen markkinointi

Hankkeelle perustetaan ohjausryhmä. Mukana on Pertunmaan yrittäjien, päätöksentekijöiden ja asukkaiden lisäksi Etelä-Savon maakuntaliitto, ELY-keskus, Etelä-Savon kauppakamari, Suur-Savon Sähkö ja monia muita toimijoita. Kuortti on portti Etelä-Savoon ja merkityksellinen koko maakunnalle.

Lähden mukaan!

Olisiko sinulla osaamista ja kiinnostusta edellä mainittuihin osa-alueisiin? Tavoitteena on perustaa pienet työryhmät, jotka laativat suunnitelmat kullekin osa-alueelle. Ilmoittaudu mukaan!

Hankkeen pohjatyötä tehdään viranhaltija- ja hanketyöntekijän työnä. Mukaan tarvitaan avarakatseisia ja ennakkoluulottomia henkilöitä. Älä siis epäröi. Lähde mukaan.

Osana hanketta on tarkoitus perustaa kesäajaksi Kuorttiin tiedotus- ja markkinointipiste joka on avoin kaikille kiinnostuneille asukkaista yrityksiin ja kaikki siitä väliltä.

Erillisenä kokeiluhankkeena on tarkoitus toteuttaa Kuortin kylätalolla Monitoimikeidas (työnimi). Tulossa on Pia Sundholmin taidenäyttely, taidekahvila, itsepalvelukeittiö, pihapicnic-alue ja parkkipaikkoja matkailuautoille. Avustusta haetaan ja ollaan luottavaisia.

Pertunmaalla on näytön paikka!

Lataa kirje (pdf) >>


Lisätiedot
Kunnanjohtaja
Leena Ruotsalainen
040 821 4590
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi

Osa-aikainen projektityöntekijä
Jukka Kuhanen
jukka.kuhanen@pertunmaa.fi
040 627 5609