Kunnanjohtajan tervehdys

Tervetuloa Pertunmaalle

Pienenä kuntana meillä Pertunmaalla luotetaan yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen voimaan. Kunnan organisaatio on ketterä ja joustava ja palvelut helposti saatavilla. Luottamushenkilöiden ja kuntalaisten yhteydet ovat mutkattomat. 

Yhteisöllisyyden voima näkyy kesätoriprojektissa, jota muutamana kesänä on kunnassa menestyksellisesti viety läpi. Torista onkin muodostunut vapaa-ajan asukkaiden ja vakituisten asukkaiden kohtaamispaikka vuorovaikutukselliseen viihtymiseen.

Tuore kunnan strategia-asiakirja tähtää kunnan asukasluvun kasvamiseen. 

Tätä tavoitetta tukemaan on käynnistetty Vapaa-ajan asunnosta vakituiseksi asunnoksi -hanke, jossa ollaan kontaktiin päästy jo usean asiasta kiinnostuneen kanssa. Edelleen strategian johtoajatuksen polkuna on 2018 syksyllä alkanut maksuton varhaiskasvatus lapsimyönteisyyden osoituksena.

Valtiovalta on asettanut tavoitteeksi sähköisten palvelujen merkittävän lisäämisen. Tähän haasteeseen on Pertunmaalla vastattu panostamalla kuntalaisten, erityisesti seniorikansalaisten, digitaalisten taitojen kehittämiseen ja kykyyn käyttää sähköisiä palveluita.  Tavoitteena meillä onkin kehittää kunta ihmisläheisen digitalisaation kautta entistä elinvoimaisemmaksi  maaseutukunnaksi. Tukena tässä on koko kunnan kattava laajakaistaverkosto.

Kuortti 5-tien varrella on kunnan liike-elämän ja teollisuuden keskus, jossa on tarjolla vapaita työpaikkoja. Myös kunta on panostanut merkittävästi Kuortin teollisuuslaitoksiin tavoitteena myönteinen kehitys.

Työpaikkojen lisäksi kunnassa on tarjolla hyvätasoiset, kuntalaisten hyvinvointiin olennaisesti vaikuttavat, vapaa-ajan- ja  hyvinvointipalvelut. Liikuntapalvelut ovat hyvässä kunnossa ympäri vuoden ja houkuttelevat kuntalaisia aktiiviseen elämäntapaan. 

Kuntatalouden haastavista ajoista ja paineista huolimatta uskomme tulevaisuuteen. Vastavoimana Etelä-Suomen kiihtyvälle vetovoimalle tulee Pertunmaan kunta tarjoamaan hyvän ja rauhallisen asuinpaikan myös tulevaisuutta ajatellen lähellä metropolialuetta.

Juha Torniainen
kunnanjohtaja

vs. kunnanjohtaja
Sivistystoimenjohtaja-rehtori
Sari Mäkeläinen
050 389 5540 
sari.makelainen@pertunmaa.fi