Kestävä mökkeily alkaa pienistä teoista

Ti 22.11.2022 10:45

Kategoria:

Mitä on kestävä mökkeily?

Kestävä mökkeily on toimintaa, jota kohti pyritään toimimalla vastuullisesti. Toteutatko jo arjessasi asioita, jotka edistävät ekologista, taloudellista, kulttuurista ja sosiaalista kestävyyttä? Samanlaisilla asioilla voit lisätä myös mökkeilysi vastuullisuutta ja ilmastomyönteisyyttä. Ilmaston ja ympäristön kannalta järkevien tapojen ja ratkaisujen lisäksi kestävä mökkeily on myös tekoja, jotka edistävät mökkiseutusi hyvinvointia ja elinvoimaisuutta.

Lue asiasta:
Kestävät mökkimatkat -osio Laiturilla-sivustolla

 

Kysely mökkimatkoista Etelä-Savon vapaa-ajanasukkaille

Etelä-Savo on Suomen suurimpia vapaa-ajan asumisen maakuntia, jossa 2/3 vapaa-ajanasukkaista tulee maakunnan ulkopuolelta. Mökkimatkoja tehdään alueelle ja alueella erittäin paljon – ne muodostavat noin kolmasosan vapaa-ajan asumisen hiilijalanjäljestä. Siksi liikkumista kannattaa hetki miettiä myös kestävyyden kannalta. Jo pienillä muutoksilla liikkumisen vastuullisuus kasvaa.

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa mökkimatkojen nykyistä tilannetta. Vastaamalla tähän kyselyyn osallistut vapaa-ajan asumisen kehittämiseen Etelä-Savossa, kestävän mökkeilyn maakunnassa. 

Osallistu Mökkimatkat-kyselyn tästä

Kaikkien 30.11.2022 mennessä vastanneiden ja yhteystietonsa antaneiden kesken arvotaan D.O. Saimaa -alkuperämerkin herkkulahjapakkaus (arvo 52,10 €).