Kaikille avoin kylätalo

Entinen Kuortin koulu etsii uutta rooliaan.
Koulutyö Kuortin koululla lakkasi vuosi sitten. Koulutalo ei kuitenkaan ole jäänyt tyhjilleen, vaan toimii kylätalona. Entinen koulu ei ole sellainen kylätalo, jota isännöisi ja ylläpitäisi paikallinen kyläyhdistys.

”Siihen meillä ei olisi resursseja. Kuortin kyläyhdistys on vain yksi talon käyttäjistä. Kuortin kylätalo on avoinna kaikille yhdistyksille ja muille yhteisöille sekä yksityishenkilöille”, sanoo Kuortin kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anita Antinniemi.

Kylätalon sisätilat ja ulkoalueet sopivat monenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Kiinteistöä hallinnoi edelleen Pertunmaan sivistys- ja hyvinvointilautakunta ja kiinteistön kunnossapidosta vastaa kunnan tekninen toimi.

”Kunta on ilmoittanut ylläpitävänsä kiinteistöä, jos sille löytyy riittävästi käyttöä. Toivottavasti käyttäjiä löytyy mahdollisimman paljon ja monipuolisesti”, Anita Antinniemi sanoo.

Jonkin verran käyttöä kylätalolle on jo löytynytkin. Talolla toimivat muun muassa kudontapiiri ja muut kansalaisopiston ryhmät. Kesällä Kuortin kylätalolla on pidetty nuorten leirejä sekä kuvataideleirejä.

”Kyläyhdistys on siivonnut taloa. Koulun jäämistöistä olemme koonneet museoluokan. Se on avoinna erilaisten tilaisuuksien yhteydessä. Pidämme kylätalolla kyläyhdistyksen kokoukset ja järjestämme muita tilaisuuksia. Syksyllä on esimerkiksi tulossa ensiapukoulutus”, Anita Antinniemi kertoo.

Kuortin kyläyhdistys on koonnut Kuortin koululle jääneistä esineistä monipuolisen museoluokan. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anita Antinniemi kertoo, että museo on avoinna kylätalolla järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä.

Myös muut yhdistykset ovat pitäneet kokouksiaan kylätalolla.

”Täällä on pidetty myös lastenjuhlia. Kylätalolla on lapsille tilaa juosta ja peuhata. Pihalla on hyvät leikkikenttä- ja kuntoiluvälineet ja nurmikenttä. Kylätalon sali on sopivan kokoinen myös aikuisten juhlien kuten syntymäpäivien pitopaikaksi. Siihen antaa hyvät edellytykset hyvin varusteltu keittiö, josta löytyy myös kahvikalusto. Kylätalolla tilaisuuksiaan on pitänyt myös seurakunta etenkin ennen uuden seurakuntatalon valmistumista.

Kuortin kylätalon varaaminen tapahtuu kunnanviraston keskustoimistosta puhelinnumerosta 015 770 241.

Kaikkien kunnan tilojen varaaminen on keskitetty keskustoimistoon, jotta asiakkaan ei tarvitse miettiä, mikä osasto mitäkin tilaa hallinnoi, kertoo varauksia pääsääntöisesti hoitava Lea Mäkinen.
Hänen mukaansa Kuortin kylätalolla ei ole ollut käyttöä ruuhkaksi asti, mutta käyttöä on kuitenkin ollut tasaisesti ja monipuolisesti.

Pertunmaan kunta
Pertuntie 14 | 19430 Pertunmaa | +358 15 770 241 | if.aa1568805092mnutr1568805092ep@ot1568805092simio1568805092tsuks1568805092ek1568805092
Kunnanvirasto avoinna ma-pe klo 9-15