Juuso-karhun tassutaidenäyttely

Ma 14.02.2022 - Ma 14.03.2022
Kunnantalon näyttelytila, Pertuntie 14

Juuso-karhu tekee töitä omikseen, aamuvarhain tai iltaisin. Sille jätetään paperia tai vanerinpaloja, joskus syntyy hienoja teoksia tai sitten ei mitään, kertoo Kuusamon Suurpetokeskuksesta Pasi Jäntti.

Juuso-karhun töitä on nähtävillä Pertunmaan kunnantalolla esillä olevassa näyttelyssä 14.3.2022 saakka. Näyttely on osa Pertunmaan kunnan Ystävyysviikon ohjelmaa.

Juuso-Karhu on parikymppinen vanha herra. Karhut elävät luonnossa noin 20-25 vuotiaaksi, mutta Juuso on vielä virkeä ikäisekseen ja elää luultavasti ainakin sen kymmenisen vuotta, tuumii Pasi Jäntti Kuusamon Suurpetokeskuksesta.

-Juuso innostuu maalaustöistä kovasti ja se on menoa sitten. Kun taulujen teko alkaa, menee taulujen tekemisessä aikaa yleensä 1-5 tuntia, kertoo Pasi Jäntti.

Juusolla on oma pöytä aitauksessaan, jossa hän taiteilee. Hän istuu maassa ja laittaa tassut pöydälle. Siitä voi päätellä että on maalamisen aika. Värit ovat myrkyttömiä lasten sormi- ja kasvovärejä, sekä marjoista puristettuja värejä.  Kun on lämmin ilma, maalaus ei kiinnosta. Syksypuoli ja elokuun loppu ovat tehokkainta maalausaikaa.

Teoksia syntyy vuosittain vaihteleva määrä. Viime vuonna syntyi neljä teosta ja parhaimpina vuonna teoksia on syntynyt kymmeniä.

Maalaushommat alkoivat vuonna 2016. Juuson ensimmäinen teos syntyi siitä, kun ilmoitustauluja tipahti karhujen aitaukseen, ja hän käveli likaisilla tassuilla levyjen päällä.

-Siitä heräsi idea ja hommaa alettiin kehittää, kertoo Pasi Jäntti.

Nykyisin maalauksien ja näyttelyiden tuotoilla on ostettu Kuusamon suurpetokeskukselle useita karhujen uima-altaita ja vesipumppuja.

Näyttely avoinna ma-pe klo 9-15
Vapaa pääsy!

Juuso-karhu