Jätehuolto

Kymenlaakson Jäte on perustanut kaksi uutta ekopistettä Pertunmaalle

Kunnassa on nyt yhteensä neljä ekopistettä, joihin asukkaat voivat viedä maksutta keräyspaperia, kartonkia, lasipakkauksia ja metallia.

Pertunmaan kunnan jätehuoltopalveluista vastaava Kymenlaakson Jäte Oy on perustanut Pertunmaalle kaksi uutta ekopistettä. Ne sijaitsevat Lihavanpäässä ja Mansikkamäessä. Asukkaat voivat viedä ekopisteille maksutta paperia, kartonkia, lasipakkauksia ja metallia.

Uudet ekopisteet sijaitsevat Lihavanpäässä ja Mansikkamäessä sijaitsevien aluekeräyspisteiden vieressä. Aluekeräyspisteiden loppujäteastiat on tarkoitettu ainoastaan vuosimaksun maksaneiden kotitalouksien loppujätteille (=sekajäte).

Lue tiedote tästä (pdf) >>


Pertunmaan kunta on päättänyt liittyä Kymenlaakson Jäte Oy:n osakkaaksi 1.1.2023 alkaen ja siirtää jätehuoltopalvelujen järjestämisen yhtiölle (kunnanvaltuusto 15.11.2021 ja 13.12.2021). Pertunmaan jäteasema (ent. ongelmajätteiden vastaanottopiste) siirtyi Kymenlaakson Jätteen hoidettavaksi jo kesäkuussa 2022.

Vuonna 2023 Kymenlaakson Jäte alkaa hoitaa jätteiden aluekeräyspisteitä ja niiden laskutusta sekä jätehuollon perusmaksujen laskutusta. Asuinkiinteistöjen bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennykset siirtyvät Kymenlaakson Jätteelle heinäkuussa 2023. Asuinkiinteistöjen loppujäteastioiden tyhjennykset ja lietteiden kuljetukset siirtyvät Kymenlaakson Jätteelle huhtikuussa 2025.

Jätehuoltopalvelujen siirtoa koskevat uusimmat tiedot löytyvät osoitteesta www.kymenlaaksonjate.fi/pertunmaan-jatehuoltopalvelut/

Tiedote 25.11.2021: Pertunmaan kunnan ja asukkaiden jätehuolto uudistuu.
Lue lisää >>


Jätehuollon järjestäminen ja maksut

Jokaisen asuinkiinteistön haltijan tulee tehdä jätehuoltosopimus. Yksi vaihtoehto on käyttää kunnan ylläpitämiä jätteiden aluekeräyspisteitä, joiden tyhjennykset ja laskutukset vuonna 2022 hoitaa Kuljetus- ja jätehuolto Seppo Hynninen Ky. Toinen vaihtoehto on tehdä sopimus jätteenkuljetusyrityksen kanssa omassa pihassa sijaitsevan jäteastian tyhjennyksestä.


Jätehuollon perusmaksut vuonna 2022

Asuntotyyppi              Perusmaksu / vuosi
vakituinen asunto       25 € + alv 24%
vapaa-ajan asunto      20 € + alv 24%
asunto taloyhtiössä    25 € + alv 24%

Pertunmaan kunnan aluekeräyspisteiden käyttömaksut vuonna 2023
Käyttömaksu €/vuosi/asunto*

Vakituinen asunto, yksinasuja 77,82 €
Vakituinen asunto, 2 henkilöä tai enemmän 136,87 €
Loma-asunto 81,64 €

*Käyttömaksu sisältää arvonlisäveron (24 %). Tarkemmat hintatiedot löytyvät taksasta.
Aluekeräyspisteiden ylläpito ja laskutus: Kymenlaakson Jäte Oy

Tiedote 4.11.2022: Jätetaksa ja jätehuollon palvelutaso uudistuvat.
Lue lisää >>


Pertunmaan jäteasema

Kuortintie 181
19430 Pertunmaa
p. 044 493 6482

Avoinna: ke 10–16
Lisäksi touko-syyskuussa la 9–14

Jäteasemalla otetaan vastaan lajiteltuja jätteitä, joita ei voi laittaa kodin jäteastioihin. Jätettä voi tuoda kerrallaan korkeintaan henkilöauton peräkärryllisen verran. Asemalla ei oteta vastaan pilaantuvaa jätettä eikä asbestia. Maksuvälineinä käyvät pankkikortti sekä MobilePay.

Maksuttomat jätteet

 • paperi
 • kartonki/ ruskea pahvi
 • pakkauslasi
 • metalliromu
 • kodin vaaralliset jätteet
 • sähkölaitteet
 • kestopuu (alle 1m3 erät)

Maksulliset jätteet

 • puhdas puujäte
 • haravointijäte
 • energiajäte
 • kivijäte
 • kaatopaikkajäte
 • lajiteltava jäte
 • kestopuu (yli 1m3 erät)

Pertunmaan jäteaseman hoidosta vastaa Kymenlaakson Jäte Oy, p. 05 744 3400.

Jäteasemien hinnasto ja tarkemmat lajtteluohjeet löytyvät Kymenlaakson Jäte Oy:n verkkosivuilta: www.kymenlaaksonjate.fi/pertunmaan-jateasema.


Kompostoinnin ilmoitusvelvollisuus

Uudistetun jätelain mukaan kiinteistöllä tapahtuvasta, keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista tulee ilmoittaa kunnan jätehuoltoviranomaiselle 1.1.2023 mennessä. Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia asuinkiinteistöjä, myös vapaa-ajan asuntoja. Puutarhajätteen kompostoinnista ei tehdä ilmoitusta.

Kompostointi-ilmoitus tulee tehdä 1.1.2023 mennessä Kymen jätelautakunnalle, joka on Pertunmaan kunnan jätehuoltoviranomainen 1.1.2023 alkaen. Jätelautakunta kerää tiedot kompostointirekisteriin. Ilmoitus kompostoinnista tulee uusia viiden vuoden välein.

Tarkemmat ohjeet kompostointi-ilmoituksen tekoon sekä sähköiset ja tulostettavat kompostointi-ilmoituslomakkeet löytyvät Kymen jätelautakunnan verkkosivuilta: www.kymenjatelautakunta.fi/asiointi.

Mikäli haluat tarkempaa neuvontaa kompostointiasioissa, Kymenlaakson Jätteen sivuilta löytyy kätevä kompostointiopas sekä jäteneuvojan yhteystiedot. www.kymenlaaksonjate.fi/neuvonta/kompostointi

Pertunmaan jäteasema
Kuortintie 181
19430 Pertunmaa
p. 044 493 6482

Kymenlaakson Jäte Oy
p. 05 744 3400
www.kymenlaaksonjate.fi

Jäte- ja lajitteluneuvonta
neuvonta@kymenlaaksonjate.fi
p. 05 744 3473

Linkkejä:

Pertunmaan jätehuolto siirtyy Kymenlaakson Jätteelle >>

Pienpurkajan opas (pdf)