Innostava alku mökkimuutoshankkeessa

Pertunmaalla on lupaavat näkymät muuttaa vapaa-ajanasuntoja vakituisiksi. Muutoshanke on paikkakunnalle iso asia. Näin sanoo hankkeen yhdyshenkilö Esko Kilpinen.

Kilpinen arvioi, että hanke sysää liikkeelle parikymmentä rakennustyömaata, jotka mahdollistavat kesämökkiläiselle pysyvän maalle muuton. Lisäksi hankkeessa on tullut esille tarve luoda eräänlaisia toimistohotelleja, jotka tukisivat kesämökillä asuvien ”täsmätyöskentelyä”, kuten hän ilmaisee. Kiinnostuneista yrityksistä Kilpinen ei hiiskahdakaan. Tarvekartoituksen sisältävä esiselvitys valmistuu näinä viikkoina ja päätöstä varsinaisesta muutoshankkeesta voi odottaa kesällä.

Pertunmaan kunta selvitti viime syksynä kaikille vapaa-ajanasunnon omistajille suunnatulla kyselyllä mökkiläisten halua ja tarvetta muuntaa vapaa-ajanasuntojaan vakinaiseksi. Kiinnostuneita vastauksia tuki määräajassa 34, ”Jälkikäteen tuli muutama lisää ja samoin muutama jäi pois.”

Määrä on hankeyhdyshenkilön mielestä odottamattoman suuri ja esiin tulleet toiveet ja kehitysnäkymät Pertunmaalle merkittävä mahdollisuus. ”Maalle muutto on useimmille ihmisille iso muutos valtavirtaa vastaan”, Kilpinen sanoo innostuneena. Tiedot Pertunmaalla esiin tulleista muutos- ja muuttohaluista ovat panneet naapurustossa Puumalan kunnan johdon pohtimaan jotain vastaavaa.

Hankkeen yhdyshenkilö Esko Kilpinen

Talven aikana Pertunmaan hankkeen yhdyshenkilö Esko Kilpinen aloitti rakennusmestari Tapio Salomaa työparinaan katselmukset vapaa-ajanasunnoilla, ja mökkikäynnit ovat keväällä vain lisääntyneet.

”Esiin on tullut kesämökkien remonttitarpeita mutta myös ajatuksia uudisrakennuksista sekä muutostöistä mahdollisissa työtiloissa. Muutostöiden konkretisoimiseksi hankkeen yhteistyökumppanina oleva Honkarakenne tekee halukkaille mökkiläisille kampanjatarjouksen mahdollisesta uudisrakentamisesta”, Kilpinen kertoo.

Pertunmaan kunta on muutoshankkeessa Kilpisen mielestä mökkiläisen kanssakulkija. ”Tärkeää on, että vapaa-ajanasukasta ei jätetä yksin pohtimaan asiaa.”

Teksti: Jouni Luotonen

Lisää tietoa Vapaa-ajan asunnosta vakituiseksi asunnoksi -hankkeestä

Pertunmaan kunta
Pertuntie 14 | 19430 Pertunmaa | +358 15 770 241 | if.aa1568805220mnutr1568805220ep@ot1568805220simio1568805220tsuks1568805220ek1568805220
Kunnanvirasto avoinna ma-pe klo 9-15