Huominen on sun

27.4.2022

Viime kesänä, kauniina kesäiltana ajelimme poikieni kanssa Kisarantaan uimaan. Tuuli humisi avoimista auton ikkunoista, puhelimet kävivät kuumina, kun kavereita kutsuttiin mukaan rannalle. Radiossa soi Baddingin paratiisi. Toinen pojista tuumaili, että on tää Pertunmaa aika lähellä tota paratiisia. Hyvä täällä on ihmisen olla, toinen komppasi veljeään. Niin on, täällä on kaverit, turvallista ja tekemistäkin löytyy. Taisi kesäillan fiilis viedä poikia…

Olisihan mahtavaa, että meidän lapset ja nuoret tuntisivat kotikuntaansa kiintymystä ja tuntisivat olevansa tärkeä osa yhteisöä. Siksi ilolla kuuntelin nuorisoneuvoston esittäytymistä hallituksen kokouksessa. Aktiivisia nuoria, jotka haluavat vaikuttaa omaan ja kavereidensa elämän laatuun. Kunnan päättäjät kuuntelevat herkällä korvalla nuorten sanottavaa. Rahaa ei juuri ole, joten ihmeitä ei voida toteuttaa, mutta mukana ollaan tekemässä ja osallistumassa resurssien puitteissa. Odotankin jo nuorisoneuvoston kutsua pnt:lle vierailulle, että pääsemme keskustelemaan enemmän nuorten ajatuksista.

Lapsien ja nuorien (toki meidän aikaisempienkin saapumiserien) vuoksi olen Pertunmaan itsenäisenä pysymisen kannalla. Se vaatii omaisuuden myymistä sekä monista eduista luopumista.  Kuntaliitos mihin tahansa suuntaan olisi uhka yläkoulullemme ja muutaman vuoden kuluttua ehkä alakoulullekin. Siksi vaikeatkin päätökset ovat perusteltuja. Haluan tarjota nuorille mahdollisuuden elää hyvän nuoruuden pienellä paikkakunnalla.

Klamydian sanoja lainatakseni

”En epäile yhtään,
Huominen on sun.
Hei, älä pelkää
huominen on sun.
Sä opit vielä lentää,
huominen on sun.
Älä anna mun estää,
Huominen on sun.”

Haastan kuntamme nuoria kertomaan arvokkaan mielipiteensä kunnan strategiaa tehtäessä joko nuorisoneuvostolle tai kelle tahansa meille valtuutetuista.

Miia Hämäläinen
Pertunmaan kunnanvaltuuston 1. vpj 
040 566 0577
miia.hamalainen@pertunmaa.fi