Essoten alueen koronatiedote

Ti 8.09.2020 21:00

Kategoria: Korona

TIEDOTE                                                                      8.9.2020 

Tilannekuva: Essoten alueen uuden koronaketjun kokonaisluku nousi 20:een 

Maanantain ja tiistain (8.9.) aikana Essoten alueella on löydetty kaikkiaan 20 uutta koronatartuntaa. Kaikki löydetyt positiiviset koronatestien tulokset liittyvät samaan tartuntaketjuun.

Essote tiedotti maanantaina illalla kolmesta ja tiistaina aamupäivällä kahdesta tartunnasta. Tiistain kuluessa testeissä löytyi vielä 15 tartuntaa lisää.

Jääkiekkojoukkue Jukurit on kertonut julkisuuteen, että tartunnat ovat Jukureiden U20- ja liigajoukkueen pelaajia tai heidän lähipiiriään. Lue Jukureiden tuore tiedote tästä

Essote jatkaa altistuneiden kartoitusta. Jo tähän mennessä altistuneita ja karanteeniin määrättyjä on yli sata henkilöä.

- Jokaisen alueen ihmisen on nyt syytä olla todella varovainen. Pelkään pahoin, että tartuntoja löytyy altistuneista vielä lisää. Sosiaalisia tilanteita kannattaa välttää lähivuorokausien aikana, jotta uusia altistumisia ei tule ja tilanne rauhoittuu, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote tiukensi suosituksiaan ja omia ohjeistuksiaan tiistaina aamupäivästä. Nykyisten tartuntatietojen perusteella uusia suosituksia ei ole tänään tulossa, mutta tilannetta arvioidaan päivä kerrallaan.

- Toistaiseksi tartunnat ovat olleet melko rajatussa porukassa ja muussa väestössä tartuntoja ei ole havaittu, Seppälä sanoo.  

Lue asiaan liittyvät

  • Essoten aiemmat tiedotteet maanantailta tästä ja tiistailta tästä
  • Jukureiden tiedotteita tästä
  • Mikkelin kaupungin tiedotteet tästä

Lisätietoja

Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
040 359 6934
santeri.seppala@essote.fi 

Koronavirus