Essote odottaa ohjausta valtiolta hätäjarrutoimista – joulua suositellaan vietettävän terveysturvallisesti

Ke 22.12.2021 11:45

Kategoria: Korona

Essoten alueella on maanantain ja tiistain aikana todettu yhteensä 27 koronavirustartuntaa. Tartunnat leviävät samaa tahtia kuin edeltäneen viikon ennätysvauhdissa.

– Odotamme nyt kuumeisesti sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä valtioneuvoston tiistai-iltaisista päätöksistä koronaepidemian hätäjarrutoimista, jotta pääsisimme niiden kanssa käytäntöön myös Etelä-Savossa yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa.

Koronaviruksen omikron-variantti ei vielä ole Essoten alueen tartuntalukujen taustalla. Etelä-Savon valtaviruksena on edelleen delta-variantti. Seppälän tärkein viesti joulun viettoon koskeekin nyt kontakteja sellaisten henkilöiden kanssa, jotka asuvat omikronin valtavirusalueilla, kuten Uudellamaalla.

– Näen suurimpana riskinä nyt sen, että joulun vieton seurauksena ihmisten liikkuvuus tuo omikronia alueellemme laajasti ja aiheuttaa hyvin nopean epidemian heikkenemisen. Jouluna tuleekin noudattaa erityistä varovaisuutta, tehdään kotitestejä, kun tavataan oman perheen ulkopuolisia henkilöitä ja käytetään maskeja, Seppälä vetoaa.

Koronarokotustoimintaa on tehostettu Essoten alueella vahvasti, jotta joulun, uuden vuoden ja loppiaisen pyhien ajalle saataisiin mahdollisimman laaja rokotekattavuus.

– Olemme tavoitelleet jopa kolmen tuhannen rokotteen päivätahtia, ja siihen on osin päästykin, kun olemme tehneet todella pitkää päivää, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Kolmannen koronarokote annoksen walk in -ikäraja on laskenut. Ilman ajanvarausta kolmannelle rokotteelle voivat saapua vuonna 1947 ja sitä ennen syntyneet. Muille kolmas rokote annetaan ajanvarauksella.

Ajanvaraukset koronarokotuksiin: https://www.essote.fi/koronarokotus/

Kolmannen koronarokotteen jakelu:

Kaikki 18–59-vuotiaat vähintään 4 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvarauksella)
Kaikki 60 vuotta täyttäneet sekä 18 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset vähintään 3 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvarauksella. 1947 ja ennen syntyneille Walk In)
12 vuotta täyttäneet vakavaa immuunipuutosta sairastavat vähintään 2 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvarauksella)

Mikkelin keskussairaalan rokotuspiste avoinna:
KE 22.12. klo 8–18
TO 23.12. klo 8–15
PE 24.12. suljettu
LA 25.12. suljettu
SU 26.12. klo 9–15

Mikkelin Omatorin rokotuspiste ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneille ja THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville (ajanvarauksella)

LISÄTIEDOT
Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen johtaja
santeri.seppala@essote.fi 
040 359 6934

Hans Gärdström
Pandemiapäällikkö
hans.gardstrom@essote.fi
044 7944 000