Energiaa metsästä - korjuunäytös, Pertunmaa

Pe 7.10.2022 10:00 - 13:00
Koirakiventie 20, Pertunmaa

Aika: 7.10.2022 kello 10.00-13.00
Paikka: Koirakivenraitti 20, Pertunmaa (liikenteenohjaus 5-tieltä)

Tervetuloa tutustumaan energiapuun korjuuseen Pertunmaalle ja samalla juhlistamaan Laanian (ent. Vapo ja Biowatti) Koirakiven terminaalin avajaisia!

Tapahtumassa mukana sekä Metsäkeskuksen että Laanian asiantuntijoita, joiden kanssa pääset keskustelemaan nuoren metsän hoidosta, kemera-rahoituksesta ja muista metsänomistamisen ajankohtaisista asioista. Tapahtuman alussa kello 10.00 kuullaan puheenvuoroja metsäenergian potentiaalista, hankinnasta ja korjuumenetelmistä sekä oikea-aikaisen metsänhoidon tärkeydestä. Äänessä päivän isäntinä toimivien Metsäkeskuksen ja Laanian puheenvuorot. Juhlapuheen ja terveiset Arkadianmäeltä tuo kansanedustaja Jari Leppä.

Tilaisuudessa pääset tutustumaan energiapuukohteisiin ja korjuukalustoon, pohtimaan kohdevalintaa ja tarkastelemaan korjuujälkeä. Tilaisuudessa pääsee myös tutustumaan Laanian uuden energiapuuterminaalin toimintaan. Tilaisuudessa kahvi- ja makkaratarjoilu. Tarjoiluista vastaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun metsätalousinsinööriopiskelijat. Tilaisuus on järjestetty Laanian ja Suomen metsäkeskuksen yhteistyönä.

Ei ennakkoilmoittautumista. Tapahtuma on maksuton ja se järjestetään osana Energiaa metsästä -kampanjaa, jonka tavoitteena on nuoren metsän hoitomäärien ja pienpuun korjuumäärien lisääminen. 

Lisätietoja Energiaa metsästä-kampanjasta Metsäkeskuksen verkkosivuilla.  Noudatamme tapahtumissa kulloinkin voimassa olevia viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Tutustuthan verkkosivuillamme Metsäkeskuksen ohjeisiin tilaisuuksien ja asiakastapaamisten osallistujille koronaepidemian aikana.

Lisätietoja
Tuomas Kähö elinkeinopäällikkö, Etelä-Savo
+358 50 515 516
tuomas.kaho@metsakeskus.fi
Suomen metsäkeskus