Kaksikko viereisissä huoneissa

Ke 22.02.2023 19:30

Kategoria:

Me olemme Manta ja Noora, Pertunmaan kunnan vapaa-aikatoimen työntekijät. Parhaamme mukaan hoidamme oman osuutemme kunnan palveluista, Manta nuorisotoimessa ja Noora liikuntatoimessa. Työskentelemme kunnantalolla viereisissä työhuoneissa, ja teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Työskentely yhdessä ei tuota ongelmia, sillä työn ulkopuolella olemme olleet ystäviä jo lähes 18 vuoden ajan. Vaikka emme ole olleet täällä töissä vielä kovinkaan pitkään, työt on alusta alkaen lähtenyt rullaamaan hyvin eteenpäin.

Minkälaista on työskennellä Pertunmaalla?

Työskentely Pertunmaalla on molempien meidän mielestä monipuolista ja ihmisläheistä. Saamme itse päättää laajalti työmme sisällöstä, ja pyrimmekin aina kuuntelemaan kuntalaisten toiveita ja ajatuksia vapaa-aikatoiminnan toiminnasta. Työskentely Pertunmaalla on myös yhteisöllistä, ja työssämme toimimme tiiviisti kuntalaisten sekä muiden verkostojen kanssa. Olemme tunteneet olomme heti alusta alkaen tervetulleeksi Pertunmaalle.

 


Noora ja Manta.
 

Mikä on työssä parasta?

Nuorisotoimessa työskentelyssä parasta on tietenkin nuoret sekä työn monipuolisuus. Nuorisotoimen työnkuvaan kuuluu muun muassa nuorisotilatyö, etsivä nuorisotyö, koulunuorisotyö, tieto- ja neuvontatyö ja nuorisovaltuusto. Työn keskiössä on nuoret, ja nuorten kanssa tulee lähes päivittäin kohdattua esimerkiksi nuorisotilalla ja koulussa. Nuorten kohtaaminen ja heidän kasvunsa tukeminen tekevät työstä merkityksellistä.

Liikuntatoimessa työskentelyssä parasta on nähdä liikunnan tuoma ilo asiakkaissa heidän osallistuessa kunnan liikuntaryhmiin. Myös uudet kasvot liikuntaryhmissä on aina positiivinen asia. Liikuntaryhmissä käyvät henkilöt kertovat myös omista toiveistaan ja ideoistaan, mitä liikuntatoimessa voisi toteuttaa. Pystymme siis yhdessä asiakkaiden kanssa kehittämään liikuntatoimen toimintaa, mikä antaa lisää virtaa työskentelyyn. Ryhmissä käy myös kunnan pieneen kokoon nähden hyvin paljon osallistujia, mikä lämmittää mieltä.

Mikä on parasta Pertunmaalla?

Pertunmaalla parasta on ihmiset ja yhteisöllisyys. Olemme huomanneet, että Pertunmaalla saa helposti apua asiaan kuin asiaan lähes keneltä vaan. Vaikka meillä on paljon vastuuta kunnan vapaa-aikatoiminnasta, ja työskentelemme paljon itsenäisesti, saamme paljon tukea ja apua muilta. Pertunmaa on myös ympäristönä rauhallinen ja turvallinen paikka työskennellä. Olemme huomanneet, että pertunmaalaisilla on huumori kohdillaan, mikä tekee työstä hauskaa ja miellyttävää. Toivomme, että yhteisöllisyys ja huumorintaju pysyvät kunnan hengessä vielä pitkään mukana.

 

Manta Kasurinen ja Noora Laamanen


Helmikuu 2023