Arkea helpottavia toiveita ja tietoja

Alla muutamia arkea helpottavia toiveita ja tietoja:

Ateriatilausten ja työvuorojen vuoksi pyydämme ilmoittamaan seuraavan viikon hoitopäivät ja –ajat Daisy-netissä kuluvan viikon maanantaihin viim. klo 12 mennessä. Vuorohoitoa tarvitsevien lasten vanhempia pyydämme toimittamaan kummankin vanhemman työvuorot

Juhlimme lasten synttäreitä ja nimppareita päivähoidossa, mutta  emme voi ottaa vastaan perheen tarjoiluja ( karkit, keksit, jäätelöt ym.) lisääntyneiden allergioiden ja ruoka-ainerajoitusten vuoksi

Hoitoaikoja varatessanne  huomioittehan molempien huoltajien työajat

Mikäli hoidontarve ei johdu työstä tai opiskelusta, suosittelemme hoitajaksi klo 8.30-15 välistä aikaa ja pääsääntöisesti koulun toiminta-aikaan tapahtuvaksi.

Mikäli lapsi on sairaana tai poissa varattuna hoitopäivänä, huoltajat kirjaavat poissaolon hoitoaikavarauksiin niin pian kuin mahdollista

Yhteydenotot Daisy-viestillä tai ryhmän omaan puhelimeen. Toivomme, että ei-kiireellisissä asioissa soitettaisiin mieluiten klo 12-14 välillä.

Lapsen sairastuminen tai muusta syystä peruttu hoitopäivä ei oikeuta hoitopäivään varattujen tuntien siirtämiseen.

Vanhempien työvuorojen muutokset huomioidaan henkilökunnan työvuorojen sallimissa rajoissa

Lääkärin- tai terveydenhoitajan todistusta edellytetään erityisruokavalioissa. Toimita ”ilmoitus erityisruokavaliosta”-lomake (saatavana hoitopaikasta) yhdessä lääkärin- tai terveydenhoitajan todistuksen kanssa päivähoidon työntekijälle

Ilmoitathan sähköisesti muutosilmoituslomakkeella, jos tietosi (osoite, puh.numero, hoitopäivien määrä, hoitoaika kokopäivä/osapäivä, hoitopaikan irtisanominen) muuttuvat kesken toimintakauden!

Toivomme, että lapsilla olisi leikkimisen kestävä ja sääolosuhteisiin sopiva vaatetus (erikseen sisä- ja ulkovaatteet, sadevaatteet ja saappaat) sekä varavaatetusta tarpeen mukaan, samoin sisäjalkineet. Nimikoithan vaatteet ja muut varusteet!

Sairaan lapsen ja tartuntataudeissa myös sisarusten paikka on kotona.  Jotta lapsi jaksaisi olla mukana ryhmän toiminnassa, edellytämme kuumeetonta/oireetonta toipumispäivää kotona ennen hoitoon palaamista. Mikäli olet epävarma lapsen voinnista, voit tiedustella lisäohjeita neuvolasta tai hoitopaikasta

Huolehdithan siitä, että lapsi poistuu päiväkodin/Kuuttilan portista vasta aikuisen kanssa ja portti suljetaan huolellisesti!

Päivähoidon henkilökunta on vaitiolovelvollinen lasta ja perhettä koskevissa asioissa

Päivähoidon henkilökunta ei saa luovuttaa lasta päihteiden vaikutuksen alaiselle hakijalle (Lastensuojelulaki 25§). Mikäli lasta hakee alaikäinen, huoltajien tulee täyttää lupalomake.

Päivähoito toimii tarvittaessa yhteistyössä lastensuojelun kanssa


Lapsen lääkehoito päivähoidossa

Lapsen lääkehoidosta vastaa lasta hoitava lääkäri ja lapsen lääkehoito toteutetaan ensisijaisesti kotona.

Hoitopaikassa voidaan antaa lääkärin määräämät lääkkeet, jotka on määrätty jatkuvaan käyttöön tai tilapäisesti kuuriluontoiset lääkkeet, ja joiden annosteluajaksi on määrätty päiväaika tai lääkkeitä/hoitotoimia ei voida muuna aikana antaa (esim. vuorohoito). Myös  lääkärin määräämät hoitotoimet, esim, atooppisen ihon rasvaus hoidetaan saman periaatteen mukaan.

Henkilökunta voi tarvittaessa pyytää reseptin nähtäväksi.

Suurin osa lääkkeistä määrätään yleensä aamu- ja ilta-annoksina, jotka annetaan kotona aamulla ja illalla. Lääkärille on hyvä mainita, että lapsi on päivähoidossa, jolloin asia voidaan huomioida.

Lapsen lääkehoidosta vanhemmat täyttävät lääkehoitosuunnitelman, ks. liite.  Henkilökunta kirjaa hoidossa annetut   lääkkeet ”Lapsen lääkehoidon toteuttaminen” –lomakkeeseen.

Lääkkeet voi tuoda joko yksittäisinä kappaleina tai esim. kuuriin liittyvänä annoksena pakattuna tarkoituksenmukaisella tavalla. Paketista tulee aina ilmetä lapsen nimi, lääkkeen nimi ja annosteluohje.

Aurinkorasva ja  perusvoiteet (esim. Bepanthen) eivät  vaadi lääkehoitosuunnitelmaa. Aurinkorasvan  tulisi olla hajusteeton ja lapsille tarkoitettu.

ADHD-lääkitystä ei päivähoidossa voida antaa.

Yhteistyöterveisin päivähoidon henkilökunta