‬Toritunnelmaa ja lähiruokaa Puodin pihalla

Kuortissa Puodin pihalla käy kuhina. On Pertunmaan REKO-jakelun aika, ja tänä kesänä samalla kertaa voi tehdä myös ostoksia Puodin perjantaitorin myyjiltä.

REKOssa asiakkaat tilaavat ruokaa suoraan lähituottajilta ilman välikäsiä. Tilaukset tehdään etukäteen Facebook-ryhmän kautta ja noudetaan jakelupäivinä. Kesällä jaot ovat joka toinen perjantai ja talvella kerran kuussa.

Leipurilta suoraan asiakkaalle. Heidi Seppälän juureen leivotut leivät vaihtavat omistajaa.

Kuortin REKO-ryhmä on ollut toiminnassa usean vuoden. REKOssa juureen leivottuja leipiä myyvä pertunmaalainen Heidi Seppälä arvioi, että toiminta on tällä hetkellä mukavassa nousussa.

– Kaksi uutta tuottajaa on nyt kevään aikana tullut mukaan ja uusia asiakkaitakin tulee tasaiseen tahtiin. Toivottavasti kesäasukkaatkin innostuvat mukaan vielä enemmän!

REKO-toimintatavassa tuotteiden tuoreus ja välikäsien puuttuminen on asiakkaille mieleistä. Tuottajien kasvokkainen kohtaaminen innostaa myös palautteen antamiseen.

– Asiakkaat antavat positiivista palautetta mielellään. Useimmiten palaute on sellaista, että tilattua tuotetta kehutaan miten hyvää ja maistuvaa se on ollut. Paras positiivinen palaute on tietenkin se, että sama asiakas tilaa tuotetta uudelleen, Seppälä toteaa.

– Myös joustavuus puolin ja toisin on havaittu hyväksi. Asiakas voi esimerkiksi antaa tuotteensa jonkun toisen noudettavaksi, jos itse on estynyt tulemaan paikalle.

Vierulan tilan mansikat ja uudet perunat ovat alkukesän odotettuja tuotteita REKOssa. Tiina Kohonen pakkaa mansikoita mukaan Liisa Volaselle.

Puodin perjantaitori joka viikko

Kuortin REKOn jakelutapahtumat muuttivat äskettäin ABC:n parkkialueelta Puodin pihaan. Puoti on sisustustuotteita ja kodintarvikkeita myyvä kauppa Kuortissa.

Tänä kesänä myymälän pihalla on joka viikko perjantaitori. Puodin pitäjä Hannukka Niemi kertoo, että idea lähti asiakkaiden toiveesta.

– Kyseltiin, voisiko tulla myymään.

Ja voisihan sitä! Puoti tarjoaa pihansa käyttöön, ja myynti tapahtuu omatoimisesti: ei ennakkoilmoittautumista, ei paikkamaksuja, myynti taivasalla myyjän omalta pöydältä tai takakonttimeiningillä.

Myytävänä on ollut leivonnaisia ja muita elintarvikkeita, taimia, käsitöitä ja kirppistavaraa.

– Säät eivät ole oikein suosineet tähän mennessä, Niemi kertoo ja toivoo lisää niin myyjiä kuin asiakkaitakin.

Kuluva kesä on kokeilu, jota voidaan tulevaisuudessa jatkaakin, jos suosio lähtee nousuun.

Puodin tori on perjantaisin kello 16–19 elokuun alkuun saakka. Niinä perjantaina, kun paikalla on myös REKO-jakelu kello 18.30, pihalla on täysi tohina. Hannukka Niemi toteaa, että REKO ja Puodin tori täydentävät mukavasti toisiaan.

REKO-myyjillä saattaa toisinaan olla ylimääräistäkin myytävää mukanaan.

– Kyllä on useasti vähän ylimääräistä mukana, vaikka REKO ei torimyyntiä olekaan. Monesti REKO-asiakkaat ovat unohtaneet tehdä tilauksen ja silloin on kiva, että pystyy tuotetta tarjoamaan. Ja ehkä joku on liittynyt REKOn jäseneksi, kun on ensin saanut maistaa tuotetta ja tutustua toimintaan, Heidi Seppälä pohdiskelee.

REKO Pertunmaa/Kuortti: www.facebook.com/groups/RekoPertunmaakuortti/

Puoti.: www.facebook.com/puoti.kuortti/

Pertunmaan kunta
Pertuntie 14 | 19430 Pertunmaa | +358 15 770 241 | if.aa1568807280mnutr1568807280ep@ot1568807280simio1568807280tsuks1568807280ek1568807280
Kunnanvirasto avoinna ma-pe klo 9-15