Mervi kertoo, mistä palvelut löytyvät

Palvelukoordinaattori Mervi Lehtimäki toimii myös toriemäntänä. Pertunmaalla on käynnissä projekti, jossa kehitetään paikallisten palvelujen ja vapaa-ajanasukkaiden kohtaamista. Projektin palvelukoordinaattorina toimii syntyperäinen pertunmaalainen Mervi Lehtimäki.

Mervin työnantaja on Linkkitiimi Oy, jolla on kunnan kanssa kumppanuussopimus kunnan kanssa. Sopimus kattaa monia toimialoja, joten Mervinkin toimenkuva on monipuolinen.

– Olen eräänlainen vapaa-ajanasukasasiamies. Tarkoitus on se, että
vapaa-ajanasukkaat voivat soittaa minulle ja kysyä mieltä askarruttavia asioita. Jos he tarvitsevat jotain palvelua, pyrin etsimään sen omalta paikkakunnalta. Ellei palvelua löydy täältä, niin sitten jostain muualta. Pääasia on se, että palvelun tarvitsija saa sen, Mervi Lehtimäki sanoo. Tueksi palvelujen etsintää on äskettäin julkaistu päivitetty Pertunmaan palveluhakemisto.

Mutkattomasti Mervi Lehtimäen tapaa jokaisena kesälauantaina Pertuntorilta, jonka toriemäntänä hän toimii.

– Minun kauttani voi varata myyntipaikat torille. Olen yhteydessä yhdistyksiin, jotka vuorollaan järjestävät ohjelmaa ja sisältöä toripäiviin. Olen lauantaiaamuisin torilla luovuttamassa paikat, kantamassa myyntipöytiä ja katsomassa päivän kulkua yleensäkin. Minulta voi kysyä kaikkea mahdollista toripäiviin liittyvää, Mervi Lehtimäki sanoo.

Perjantai-iltaisin Mervi pyrkii pyörähtämään myös Kuortin torilla sekä torstaisin yhteislounaalla Kuortin ABC:llä.

– Tarvittaessa voi käydä myös vapaa-ajanasukkaiden luona selvittämässä asioita. Toimin siis yhdyshenkilönä, joka pyrkii saamaan palvelujen tarvitsijat ja tarjoajat kohtaamaan toisensa. Jätän palvelujen toteuttamisen sovinnolla niille, jotka sen osaavat, Mervi Lehtimäki sanoo.

Hänen toimialaansa kuuluvat myös digikinkerit, joilla etenkin ikäihmisiä opastetaan digitaalisten palvelujen käytössä.

– Pertunmaan digikinkerit ovat nyt kesätauolla, mutta kinkeriväki voi nytkin soittaa minulle, jos jotain ongelmia tulee. Käyn digikinkereillä myös Nastolassa, Mervi Lehtimäki sanoo. Hän on tyytyväinen vaihtelevaan ja liikkuvaan työhönsä.

– Minä tykkään siitä, ettei tarvitse istua paikallaan, vaan voi liikkua ja tavata ihmisiä. Tämä on minulle ihan loistava työ!

Pertunmaan kunta
Pertuntie 14 | 19430 Pertunmaa | +358 15 770 241 | if.aa1568805197mnutr1568805197ep@ot1568805197simio1568805197tsuks1568805197ek1568805197
Kunnanvirasto avoinna ma-pe klo 9-15